Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jeste lepe je to vysvetleno na http://www.seat61.com ! Jizdenky neni az takovy problem. Daleko horsi je to s vizem ! Musite napr.mit koupenou letenku, zaplaceny hotel, a vubec nevite zda-li to vizum obdrzite !

0 0
možnosti
Foto

Díky za pro mě aktuální téma. Do Číny se za nedlouho chystám a vlaky budou částečně mým domovem. Jízdenky mám v plánu kupovat předem na internetu přes zprostředkovatele. Máte s tím nějakou zkušenost? Jinak super stránky.

0 0
možnosti

A cez akeho sprostretkovatela? V podstate je jedno kto to na internete kupi, len treba zadat spravny pas a s tym istymto potom vyzdvihnut

0 0
možnosti

uf uf, sice velmi zajímavé, ale pro vlastní cestování spíš odrazující, aspoň z mého pohledu:-)

1 0
možnosti

Ve skutečnosti to zas není tak obtížné, jak se z blogu zdá, chce to poslechnout ty rady z blogu a pak je to celkem pohodové. Co mě udivilo byl nebetyčný rozdíl mezi těmi "super-expresy" a běžnými vlaky, jak v rychlosti, tak v pohodlí. Ty expresy kolem 250km za hodinu i více, běžné vlaky často couráky. Taky mě překvapilo to, že v některých stanicích expresů byli žebráci, většinou s těžším handikapem. Policie je, jak se zdálo, vůbec nehonila, tak asi měli na žebrání nějaký "glejt". Na některých nádražích pro expresní vlaky byla potíž při přestupu - člověk musel napřed vyjít z nádraží ven a pak zase vejít znovu a zopakovat si bezpečnostní kontrolu. V Šang Rao jsme nad tím mávli rukou, stejně jsme museli ven z nádraží na oběd, ale v Nanning-u to byl dost opruz. Jinak když jsme kupovali jízdenky, museli jsme samozřejmě ukázat pasy, ale průvodčí vlaků se mimo jedinou výjimku na pasy neptali.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS